2009-07-22 16:53:11• hírek • Szatmar.ro

Német pilótát akar a McLaren

A német sajtó szerint a wokingi istálló Rosberget szeretné szerződtetni.

A német sajtó értelmezése szerint a McLaren megpróbálja elcsábítani a Williamstől a német Nico Rosberget, mivel a Mercedes a német meghajtó mellé német pilótát is szeretne. „Futamok és bajnokságok megnyerése kell és ha ezt egy német pilótával érjük el, annál jobb", jelentette ki Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója a minap.

A német sajtó ebből arra következtet, hogy a McLaren a szezon végén mindenképp le akarja szerződtetni Rosberget, főleg, hogy Haug többször is dicsérte a 24 esztendős pilótát. „Nico már többször is kiváló eredményt ért el. Minden csapat, amely pilótát keres a következő szezonra, biztosan felveszi a listájára Rosberget is", nyilatkozta korábban.

Az 1982-ben világbajnoki címet nyert finn Keke Rosberg fia még mindig fiatal és már négy éves rutinja van a sportágban. Ráadásul a szezon végén lejár a szerződése a Williams-el.

 

Haug elárulta, hogy a Mercedes mindig is szerette volna, ha legalább az egyik autóját egy német versenyző vezeti, ám eddigi próbálkozásaik kudarcba fulladtak: „Az elmúlt tíz évben próbálkoztunk Michael Schumacherrel, Nico Rosberggel és Sebastian Vettellel is. A versenyzőink lehet, hogy ugyanazok maradnak, lehet, hogy változnak. Nem sürget minket az idő, a következő hónapokban erre is választ kapunk", mondta Haug.

Továbbra is kérdéses, mi lesz a sorsa Bruno Sennának. A legendás Ayrton Senna unokaöccse bemutatkozását nagyon sokan várják, neve már a szezon előtt felmerült több istállónál is, sőt, a néhány napja menesztett Bourdais esetleges utódját is benne látta a sajtó egy része.

Ennek ellenére Senna még mindig nem tudja, hogy kezdheti meg Forma1-es pályafutását, azt viszont igen, hogy nem szeretett volna beugrani a francia helyére a Toro Rossóba.

„Úgy gondolom, már késő lenne, hogy idén bemutatkozzam. Többet árthatna, mint amennyit használna, ha tesztelés nélkül beugranék. Jó viszonyban vagyok a csapatokkal, minden attól függ, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen legyek", nyilatkozta egy interjúban Senna.



McLarenre cserélheti Williamsét Rosberg


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: